Kecske csecsemőtej

A kecsketej összetételében közelebb áll az anyatejhez, mint a tehéntej, és ahhoz képest nagyobb mennyiségben tartalmaz bizonyos tápanyagokat. Az emberi emésztőrendszer könnyebben megbirkózik vele, mint a tehéntejjel, mivel minimális (vagy csak nyomokban) tartalmaz A1 β-kazein fehérjét, ami egyeseknél gyulladásos reakciót válthat ki az emésztőrendszerben.

A kecsketej lágyabb masszát képez a gyomorban, amelyet a görcsökre és puffadásra érzékeny babák pocakja könnyebben feldolgoz. A kecsketejben a zsírgömbök kisebbek a tehéntejhez képest, ami egy másik oka annak, hogy könnyebben emészthető. Vitathatatlan előnye, hogy a tehéntejhez képest több prebiotikus oligoszacharidot és HMO-t (Human Milk Oligosaccharides), is tartalmaz, amelyek az anyatej oligoszacharidjai.

A tej alapja az A2-es kecsketej, amelyben túlsúlyban van az A2-es β-kazein, amely emészthetőbb az ember számára, mint az elterjedtebb A1-es β-kazein.

 

Legnépszerűbb termékek

Oldal 1/ 1 - összesen 3 termék

Oldal 1/ 1 - összesen 3 termék