Hogyan cseréljünk pelenkát, hogy jól illeszkedjen a babához

Hogyan cseréljünk pelenkát,

A csecsemők bőrvastagsága csak fele a felnőttekének, mert még fejlődésben van. Ezért az érzékeny bababőr esetében nem jó, ha a pelenkát túl sokáig rajta hagyjuk, és hagyjuk, hogy a nedvesség hatni tudjon rá. Szerencsére a napi tízszeri pelenkázás biztosítja, hogy ez ne így legyen, és az új szülők is megtanulják a gyors pelenkázás titkait. Íme néhány tipp, ami segít nekik ebben.

Hogyan kell pelenkát cserélni

Helyezze a babát a pelenkázó alátétre. Nyissa ki a régi pelenkán lévő szalagos rögzítőt, és ragassza rá a pelenkára, hogy az ne tapadjon a baba bőréhez.

  1. A másik kezével fogja meg a baba lábát, emelje fel a fenekét, és vegye le a piszkos pelenkát.
  2. Törölje át a baba popsiját langyos vízzel vagy baba-barát tisztító törlőkendővel. A lányok fenekét mindig elölről hátrafelé törölje meg.
  3. Jó ötlet, ha hagyjuk, hogy a pelenka helye kiszellőzzön, ezért adjunk a babának egy kis időt pelenka nélkül. Játsszon a babával, és tegye szórakoztatóvá a közös pelenkázást.
  4. Helyezzen egy tiszta pelenkát a baba feneke alá úgy, hogy a szalagos lezárás hátulról előre nyúljon. A pelenka elejére egy mókás Mumin figura van nyomtatva, így könnyen meg lehet különböztetni az elejét a hátuljától. Győződjön meg róla, hogy a kisfia herezacskója lefelé mutat, hogy a pisi a pelenkában maradjon.
  5. Húzza le a szalagokat, és ragassza őket a pelenka elejére. A pelenkának illeszkednie kell, de nem túl szorosan. Kipróbálhatja a következőket: Ha a pelenka és a baba hasa között két ujja elfér, a pelenka jól illeszkedik.
  6. A bugyipelenkák akkor használhatók, amikor a baba növekszik, és amikor elkezd mozogni. Amikor a baba már nem fekszik kényelmesen a hátán, általában egyszerűbb a Muumi Baby Walkereket használni, amelyek úgy nyúlnak, mint a nadrágok.

Tippek a hatékony pelenkacseréhez

  • Tartson mindent, ami a pelenkázáshoz szükséges, a pelenkázó alátét közelében: tiszta pelenkákat, mosogatót vagy tisztítótörlőkendőt, valamint egy szemetest vagy zacskót a használt pelenkáknak.
  • Soha ne hagyja a babát felügyelet nélkül a pelenkázó alátéten! Még egy pillanatra sem! Ha el kell fordítania a tekintetét, legalább az egyik kezét mindig tartsa a babán.
  • A baba akkor pihen jól, ha kényelmesen a hátán fekszik. Különösen a kisfiúk tudnak pisilni, amikor leveszi a pelenkát. A bepisilés elkerülése érdekében takarjuk le a kisbabák testét egy kis törülközővel.
  • Éjszakai pelenkázáskor ne kapcsoljon fel nagy fényt, hanem használjon gyenge fényt - lehetőleg egy kis lámpát. Ez azt üzeni a babának, hogy éjszaka van, így könnyebben fog újra elaludni.
  • A pelenka gyakori cseréjével megelőzheti a kiütéseket, az irritált bőrfelületet és egyéb kellemetlenségeket. Amint észreveszi, hogy a baba bepisil vagy kakilt, pelenkát kell cserélnie. Ugyanez érvényes éjszaka is. Ha a pelenka ismételten szivárog, próbáljon nagyobb, nedvszívóbb pelenkára váltani.

Hogyan biztosítható a pelenka megfelelő illeszkedése

  • Ügyeljen arra, hogy a pelenkát egyenesen és egyenletesen helyezze fel.
  • A pelenka derékpántjának szorosan kell illeszkednie. Győződjön meg róla, hogy két ujja befér a pelenka és a baba hasa közé.
  • A pelenka szivárgásvédelmének a baba combja és feneke körül kell lennie. Ha a pelenkán belül maradnak, a pelenka könnyen szivárogni fog. Ujjait húzza a baba dereka alá és a lábnyílások köré, hogy ellenőrizze a réseket.
  • Ha eldobható pelenkát használ, győződjön meg róla, hogy a szalagok szimmetrikusan vannak a derékrészhez rögzítve. A visszatérő szivárgások leggyakoribb oka a rossz méretű pelenka. Ha szivárgás jelentkezik, próbáljon ki egy nagyobb méretet. A pelenkák akkor is szivároghatnak, ha túl nagyok.