Miért használnak a Muumi Baby pelenkák gyártásához napenergiát?

A napenergia az egyik egyre népszerűbb megújuló energiaforrás. A naperőmű működése teljesen csendes, és nem termel üvegházhatású gázkibocsátást vagy egyéb szennyezést, így nem károsítja a környezetet. A természet tisztán tartása a következő generáció számára a Muumi Baby filozófiája, valamint az a vágy, hogy a lehető legjobb ápolást biztosítsa a kényes bababőr számára. Hogyan teljesíti ezt? És hogyan segíthetnek a szülők a Föld bolygó védelmében?

Mivel a Muumi Baby törődik a tiszta környezettel, a márka úgy döntött, hogy a lehető legnagyobb mértékben bevonja a napot a babapelenkák gyártásába. Több mint 10 évvel ezelőtt állt át a vízerőművekből származó megújuló energiára, 2021-ben pedig a napenergiát is elkezdte használni. A Muumi Baby pelenkák ezért 100%-ban megújuló energiából készülnek! Miért? Mert olyan babáknak tervezték őket, akik megérdemlik, hogy a természetet és a környezetet a lehető legjobb állapotban adják át nekik a jövőre nézve.

A napenergia használatának fő előnyei:

  • Ez tiszta energia megújuló forrásokból. A napenergia nem termel üvegházhatású gázkibocsátást vagy egyéb szennyezést. Fenntartható módja a villamosenergia-termelésnek.
  • Gyakorlatilag ingyenes. Bár a napelemes berendezések megvásárlása kezdetben beruházást jelent, az üzemeltetési költségek minimálisak.
  • A napelemek hosszú élettartamúak. A mai technológiák akár 50 évig is garantálják működésüket. Bár hatékonyságuk fokozatosan csökken, még mindig energiát termelnek.
  • A karbantartás egyszerű. Csak rendszeresen távolítsa el a szennyeződéseket a panelekről.
  • Napunk gyakorlatilag kimeríthetetlen erőforrás a naperőművek számára. Ez a földi élet alapja, és energiája még évmilliárdokig az emberek rendelkezésére áll.

A napenergia hátránya a napelemek beszerzési ára, valamint a napsugárzás eltérő intenzitása a bolygó különböző részein és az év különböző időszakaiban. A technológia folyamatos fejlődésével azonban ezek a hátrányok fokozatosan megszűnnek, és az elhasználódott napenergia-elemek újrahasznosításának technológiája is egyre jobb.

A negatív hatások csökkentése

A naperőművek építése már most is számos olyan előnnyel jár, amelyek a társadalom és a környezet szempontjából kulcsfontosságúak. Csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását és a szénlábnyomot. Ez segít csökkenteni az éghajlatra és az emberi egészségre gyakorolt negatív hatásokat. Emellett a naperőművek csökkentik a fosszilis tüzelőanyagoktól, például a széntől, a kőolajtól és a földgáztól való függőséget, ami pozitív hatással van az energiabiztonságra.

Mivel a naperőműveket az épületek tetejére lehet telepíteni, nincs szükség hosszú távvezetékekre, és a termelés lokalizálható. Ez a Muuma Baba esetében is így van, ahol a naperőművünk a gyártósorok közvetlen közelében található. A napenergia a gyárba a Raaseporin Energia napelemparkból származó saját energiakábeleken keresztül érkezik. A legjobb eredményeket együtt érjük el, és együtt tudjuk befolyásolni, hogy mit hagyunk hátra a jövő generációinak.

Mi a szénlábnyom?

A szénlábnyom azt a környezeti terhet jelenti, amelyet egy tevékenység vagy termék – jelen esetben a Muumi Baby pelenkák – az üvegházhatású gázok légkörbe történő kibocsátása következtében okoz. A számítások a pelenkák életciklusának minden szakaszára kiterjednek, a nyersanyaggyártástól a pelenkagyártáson át az energiaforrásokig, a nagykereskedelmi logisztikáig és a hulladékkezelésig. Folyamatainkat úgy alakítottuk ki, hogy a Muumi Baby pelenkák szén-dioxid-semlegesek legyenek.

 Pleny vyrobene sluncem_1 (1)_1

Ön is hozzájárulhat a CO2-semlegességhez

Termelésünk kizárólag minősített víz- és napenergiával előállított villamos energiát használ. A víz- és napenergia megújuló energiaforrások, amelyek egyáltalán nem termelnek széndioxid-kibocsátást. Ez a döntés évi 285 tonna CO2-vel csökkenti a szén-dioxid-kibocsátásunkat, ami megfelel évi 100 ház fűtésének vagy egy benzinüzemű autó 1,4 millió mérföldes útjának! Azonban ezzel sem vagyunk elégedettek, és továbbra is dolgozunk a még felelősségteljesebb pelenkákon. Azzal, hogy Muumi Baby pelenkát válassza gyermeke számára, megmutatja, hogy törődik a környezettel és a Föld nevű bolygóval. Dolgozzunk együtt egy tisztább jövőért.