Baby shower: Hogyan szervezzünk tökéletes partit a várandós anyukának?

Az utóbbi időben egyre népszerűbbé váltak az úgynevezett baby shower, amely egyáltalán nem baba-zuhany, hanem olyan ünnepség, amelyet a leendő anyuka és a várható baba tiszteletére tartanak. Apák és nagybácsik általában nem vesznek részt, bár... tulajdonképpen miért is ne? De semmiképpen sem hiányozhatnak a nagynénik és nagymamák, akik ajándékot adnak az anyukának.

A baba érkezésének egyes ünnepei tele vannak tevékenységekkel, és versenyeket rendeznek a legjobb névért vagy a bébiételek kóstolásáért. Néhány anyuka azonban inkább csak egy csendes összejövetelt szeretne, amire elsősorban annak kell gondolnia, aki egy ilyen ünnepséget szervez. Sokkal fontosabb, hogy a várandós anya hogyan fogja magát érezni a partin, mint hogy a nagymamáknak vagy egy csomó barátnak próbáljon megfelelni.

Baby showers szabályzat

Ezeket a bulikat gyakran a terhesség vége felé szervezik, és a szülési szabadság kezdetét ünneplik. Ezért a szervezőnek nem szabad elfelejtenie, hogy a baba esetleg kicsit korábban születik, és nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a bulit! A várandós kismama mondja meg magának, hogy milyen kívánságai vannak a parti típusát, a vendégeket, a tevékenységeket és az ételeket illetően. Míg egyes anyukáknak nem okoz gondot a nagy létszámú társaság, mások már a meglepetéspartira való gondolattól is stresszesek lesznek. Éppen ezért érdemes beszélni a várandós anyuka párjával, és megkérdezni, hogy szerintük mi lenne a legjobb az anyukának.

A babaváró partikat gyakran a várandós anya otthonában tartják, ahol a vendégek meglepetéssel - ételekkel, dekorációval és ajándékokkal - érkeznek. Ennek előnye, hogy a várandós kismamának nem kell utaznia sehová, és másnap már élvezheti mindazt, ami a buliból megmaradt. Ha már van néhány gyerek a háztartásban, akkor olyan partit is lehet szervezni, mint egy piknik a parkban vagy a várandós anya kedvenc éttermében.

Tevékenységek és ételek az anya kívánságai szerint

Ha a várandós kismama korábban már részt vett játékokkal és közös tevékenységekkel teli partikon, akkor lehet, hogy hasonló hangulatot szeretne megtapasztalni az ő esetében is. A népszerű tevékenységek közé tartozik a baba születési dátumának, születési súlyának, méretének és nemének kitalálása. Ha a szülőknek még nincs nevük a babának, a meghívott vendégek javaslataikkal segíthetnek nekik a döntésben. További népszerű tevékenységek közé tartoznak a különböző babaápolási kvízek.

Ha a nagynéniknek vagy nagymamáknak vannak ügyes partnereik, az egyik tevékenység lehet az építőkockák díszítése fakockákból, amelyeket a partnerük készített a várandós anyukának. A buli szép emléke lesz aztán az a hasábkészlet, amelyet a nagynénik készítettek a babának sablonok és festékek segítségével.

Egyetlen buli sem maradhat jó étel nélkül. Ebben az esetben azonban figyelembe kell venni a terhességi étrendet, az esetleges allergéneket és egyéb étrendi korlátozásokat. Ha a szülők már tudják a baba nemét, akkor a finomságokat megfelelő motívummal lehet díszíteni. Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb stressz legyen a buli körül, bizonyos esetekben jobb, ha étteremben szervezzük meg, mert a lényeg, hogy anya nyugodt maradjon, és mindenki jól érezze magát.

 

Milyen ajándékok?

A hagyományos ajándék, amely minden várandós anyának örömet okoz, egy pelenkatorta. Az elkészítéséhez több csomag újszülötteknek szánt Muumi Baby pelenkára lesz szükség, amelyeket gumiszalaggal feltekerünk, és piramisba rakunk. És mint a torta cukormáza rajta lehet díszítés masnikból és kis játékokból.

Ha a családnak már vannak gyermekei, akkor egy gyógyfürdőbe vagy étterembe szóló ajándékutalvány jobb ajándék lehet. Egyszerűen azért, mert a szülőknek már van elég babakellékük és ruhájuk az új baba számára. Ezért jó, ha megkérdezzük a várandós anyukát, hogy mit szeretne ajándékba. Alternatívaként a vendégek egymás között is lebonthatják a listát, és összeállíthatnak egy csomagot a baba számára alapvető szükségleti cikkekből.

Az egyik legfantasztikusabb ajándék egy fotózásra szóló ajándékutalvány. A csecsemők és családok fotózására szakosodott tehetséges fotósoknak köszönhetően a szülők megőrizhetik csemetéik édes emlékeit.

Tippek a nagyszerű hangulathoz

A legfontosabb persze az, hogy a anyuka jól érezze magát a partin. Ha tehát a játékok és hasonló tevékenységek nem az ő kedvencei, hagyja ki őket. Tálalja fel a kedvenc ételeit, és gondoskodjon róla, hogy jól érezze magát. Ha a buli a várandós anyukánál lesz, ne feledkezzen meg a takarításról sem.

Ne feledje, hogy lehetnek olyan vendégek, akiknek nem lehet gyermekük. Tartson tiszteletben minden vendéget, és igyekezzen meleg és barátságos légkört teremteni. Ne feledje azt sem, hogy nem mindenkinek van anyagi lehetősége arra, hogy hozzájáruljon a drága ajándékok vagy frissítők megvásárlásához. Ezért ezt a lehetőséget mindenkivel előzetesen ellenőrizni kell. És ne feledje, hogy a jó társaság fontosabb, mint a drága ajándékok.