Miért ünnepeljük a Föld napját?

Ella’s Kitchen

Csak egy bolygónk van, amelyen élhetünk. A Földet gondozni és védeni kell, hogy ne csak nekünk és gyermekeinknek, hanem minden állatnak és növénynek is virágozhasson.

Az Egyesült Államokban több mint 20 millió ember tüntetett az egészségesebb környezetért több mint 50 évvel ezelőtt. Ez a tüntetés adta az alapját a mai Föld Napja elnevezésű ünnepnek. Ma április 22-re esik, és a világ több mint 163 országában ünneplik.

Élni és élni hagyni

A Föld napján minden évben szórakoztató és oktatási programok sorát tartják világszerte, hogy felhívják a figyelmet a környezeti veszélyekre, megtanítsák az embereket a hulladékok szelektálására és újrahasznosítására, valamint a természet iránti felelősségteljes viselkedésre. De mi jót tenne, ha csak az év egy napján bánnánk így a Földünkkel? Ezért sok vállalat olyan rendszereket épített be az üzleti DNS-ébe, amelyek folyamatosan hozzájárulnak a bolygó védelméhez. Az Ella's Kitchen a bizonyíték arra, hogy egy vállalat gazdaságilag profitálhat, és mégis viselkedhet úgy, hogy a természetet barátságosan kezelje és ne károsítsa. Ennek eredményeként B Corp minősítést is kapott, ami garantálja, hogy a vállalat minden tevékenysége összhangban van a természettel, az emberi élettel és a Föld bolygó természetes folyamataival.

Miért jobb a BIO minőség

A természetvédelem egyik fontos formája a biogazdálkodás. Ez nem használ mesterségesen előállított műtrágyákat és permetszereket, hanem kizárólag a természet által "kitalált" eszközökre és gyakorlatokra támaszkodik. Ez megakadályozza, hogy káros anyagok kerüljenek a talajba és a talajvízbe, amelyek a növényekbe és az állati takarmányba kerülhetnek, ahonnan az emberekbe juthatnak. Bár minden bébiételre nagyon szigorú törvények és előírások vonatkoznak, az Ella's Kitchen még ennél is tovább megy: a bébiételek készítéséhez felhasznált összes alapanyag biogazdálkodásból származik és BIO minőségű.

Annak érdekében, hogy a csomagolás és a gyártás ne károsítsa

A természetvédelem másik fontos eleme a helyi nyersanyagok felhasználása és feldolgozása ott, ahol a gazdák termesztik vagy előállítják azokat. Az Ella's Kitchen éppen ezt használja fel a legtöbbet. A szántóföld és a feldolgozóüzem közötti rövid távolságnak köszönhetően a gyerekek a lehető legfrissebb és legjobb minőségű gyümölcsöt, zöldséget és húst kapják az Ella's Kitchen termékeiben. 2030-ra az Ella's Kitchen elkötelezte magát amellett, hogy teljesen szén-dioxid-semleges lesz. Ezenkívül ezeket a rágcsálnivalókat és csomagolásukat úgy tervezték, hogy a felelős szülői magatartás mellett ne károsítsák a természetet. A kész bébiételeket úgy tervezték, hogy időt takarítsanak meg a szülőknek, és megkönnyítsék a gyermekgondozást, a csomagolás típusa és anyaga pedig ehhez igazodik. Ezek mindegyike újrahasznosítható, és a szülők feladata, hogy a megfelelő tárolóedényekbe válogassák őket.

Nemcsak a gyermekeinkkel, hanem a környezetünkkel is törődünk

Napjainkban számos jótékonysági projektet indítanak a múltban keletkezett károk helyreállítására és a környezet javítására nemcsak az emberek, hanem az állatok számára is. Az Ella's Kitchen is csatlakozott azon vállalatok sorába, amelyek úgy döntöttek, hogy jobbá teszik a körülöttünk lévő világot. Eddig több mint 4000 új fa nőtt Skóciában az ő munkájának eredményeként, amelyek olyan vadon élő állatoknak adnak otthont, mint a mókusok, fenyő nyest, sas vagy rétisas. Pénzügyi támogatásának köszönhetően a skóciai Dove Stone-ban is folyamatban van egy 7 éves gyepgazdálkodási és diverzifikációs projekt, és az Ella's Kitchen az Egyesült Királyság Királyi Madárvédelmi Társaságával együttműködve helyreállítja a vadvirágos réteket, amelyek számos madárnak és rovarnak, köztük méheknek adnak otthont.

Hogy van ezzel Ön?

Hogyan tervezi megünnepelni bolygónk ünnepét? Csatlakozzon az Ella's Kitchenhez, és ünnepelje velünk a Föld napját. Kezdetnek próbálja meg kivinni a gyerekeit a természetbe, és megmutatni nekik annak szépségét. Tanítsuk meg őket arra, hogy tisztelettel bánjanak vele, ne pazaroljanak feleslegesen, minél többet hasznosítsanak újra, és részesítsék előnyben azokat a termékeket, amelyek nem károsítják bolygónkat, a Földet.