Miért van szüksége az érzékeny bababőrnek puha és légáteresztő pelenkára?

Miért van szüksége az érzékeny bababőrnek puha és légáteresztő pelenkára

Az újszülöttek bőre nagyon vékony és érzékeny, ezért még nem tud megbirkózni a külvilág stresszhatásaival. Emellett a bőr, amelyre a pelenkát felhelyezzük, nagyon sérülékeny, ezért napi kíméletes ápolást igényel. A Muumi Baby pelenkák nem tartalmaznak hozzáadott vegyi anyagokat, például klórt, illatanyagokat vagy krémeket, amelyek irritálhatják az érzékeny bababőrt. Ezért biztonságos és kíméletes választás a baba számára.

A bőrhöz való kíméletesség különösen fontos a babapelenkák esetében, mivel a kisgyermek bőre nagyon vékony és érzékeny. A Muumi Baby pelenkák egyik legfontosabb jellemzője ezért a bőrbarát jelleg. Ezért a gyártási folyamat során számos tényezőt figyelembe veszünk.

Mivel a kisgyermekek bőre nagyon vékony és érzékeny, a pelenkák bőrbarátsága rendkívül fontos

A gyártási anyagok és azok kiválasztása nagyban befolyásolja, hogy a pelenka mennyire lesz bőrbarát. Ezért a Muumi Baby pelenkák alapanyagait gondosan kiválasztjuk, és a gyártási folyamat során csak bevált, tiszta alapanyagokat és légáteresztő felületű anyagokat használunk. Szigorú ökológiai kritériumoknak felelnek meg, és nem irritálják az érzékeny bababőrt. Pelenkáink gyártásának fő alapanyaga az FSC tanúsítvánnyal rendelkező finn cellulóz, amely teljesen klórmentes - és így dioxinmentes. A cellulózt nem klórral, hanem tiszta oxigénnel fehérítjük, és nem adunk a pelenkákhoz semmilyen felesleges vegyi anyagot, például krémeket vagy illatanyagokat. A Muumi Baby pelenkák nem tartalmaznak olyan allergéneket, mint a latex, glifozát, formaldehid vagy ftalátok. Ezek az alapanyagok és eljárások biztonságos megoldást jelentenek a baba bőrének, de nem csak neki – kímélik a környezetet is, amit tisztán és sértetlenül hagyunk gyermekeink számára.

A cellulózt nem klórral, hanem tiszta oxigénnel fehérítjük

A Muumi Baby pelenkát használók visszajelzései azt mutatják, mennyire fontos, hogy gyengédek legyünk a baba bőréhez: "Amikor terhes voltam, úgy döntöttem, hogy a babánk Muumi Baby pelenkát fog viselni. Nem akarom, hogy a babám érzékeny bőre felesleges vegyszerekkel érintkezzen. A pelenkamárka kiválasztásakor a legfontosabb számunkra a bőrbarát és az, hogy ne legyen illatosított. Ez ugyanis potenciális allergén lehet" - Nina R véleménye.

Nina is rendkívül elégedett azzal, ahogyan a Muumi Baby pelenkák illeszkednek a babákhoz, és ahogyan jól használhatóak: "A Muumi Baby pelenkák voltak az egyetlen olyan pelenkák, amelyek mindig biztonságosan megakadályozták a szivárgást, miközben soha nem okoztak kipirosodást vagy kiütést."

A jól illeszkedő pelenka nem szakad és nem szorít

A pelenka megfelelő illeszkedése fontos a baba bőre szempontjából. Ha a pelenka jól illeszkedik, nem fogja irritálni vagy súrolni a baba bőrét. A Muumi Baby pelenkák anyaga rendkívül légáteresztő, így a baba bőre folyamatosan lélegezhet. A kiváló minőségű anyagok felszívják a folyadékot, és szárazon tartják a baba bőrét. Ez megakadályozza, hogy a baba érzékeny bőre hosszan érintkezzen a vizelettel vagy széklettel.

"Mindig is elégedett voltam a Muumi Baby pelenkákkal. A Muumi Baby nyitott pelenkái voltak a legjobb éjszakai pelenkák számunkra, még akkor is, ha tele voltak vagy 12 órán át voltak viselve! És az a néhány alkalom, amikor szivárgás volt, nagyon ritka volt, mert a pelenkák nagyon jól illeszkednek a lányainkhoz, és hátul elég hosszúak. Egyetlen más pelenka sem felelt meg ennyire jól az igényeinknek" – Jolana véleménye, két kislány édesanyja.

A Finn Allergia, Bőrgyógyászat és Asztma Szövetséggel együttműködve folyamatosan fejlesztjük a Muumi Baby pelenkákat, hogy még kíméletesebbek legyenek a bőrhöz. Nagy örömünkre szolgál, hogy megkapták a Nordic Swan Ecolabel ökocímkét és a Finn Allergia, Dermatológia és Asztma Szövetség jóváhagyását, ami azt jelenti, hogy az anyagok és a gyártási folyamat megfelelnek a két címke szigorú kritériumainak.