Mi a különbség a normál és az ÖKO eldobható pelenkák között?

Mi a különbség a normál és az ÖKO eldobható pelenkák között?

Pelenkakiütés = standard?

Még ha a pelenkagyártók megfelelnek is a biztonsági előírásoknak, a hagyományos termékek használata olyan kockázatokkal járhat, amelyekről inkább csak álmodozunk. A pelenkakiütés ma már a legtöbb szülő számára normává vált. Bár számtalan oka lehet, a klórt, latexet vagy parfümöt tartalmazó pelenkák mindenképpen hozzájárulnak ezekhez a problémákhoz.

A legnagyobb emberi szerv a bőr, és az újszülötteknél rendkívül érzékeny. Tényleg szivárgásmentes, felesleges vegyszereket tartalmazó pelenkákba akarja csomagolni a babáját, majd mindent pelenkakiütés elleni krémmel menteni?

Az ökológiai pelenkákat mindenki előnyben részesíti, aki elsősorban a baba elégedettségével, de a természettel is törődik. Az anyag, amelyből a pelenkák készülnek, érintkezik a bőrrel, és ezért jelentősen befolyásolhatja azt.

Fontos az általános megközelítés

A környezetbarát pelenkák gyártásakor nemcsak a baba bőrét, hanem a teljes életciklusukat és a környezetre gyakorolt hatásukat is szem előtt tartják.

A Muumi Baby különösen gondosan választja ki a tanúsított hipoallergén ÖKO pelenkák alapanyagait. Sőt, ők az első babapelenkamárka a világon, amely megfelel a Nordic Swan Ecolabel és a Finn Allergia, Dermatológia és Asztma Szövetség szigorú kritériumainak. Nem tartalmaznak allergén anyagokat, például latexet, glifozátot, formaldehidet vagy ftalátokat, és kizárólag lélegző anyagokat használnak, amelyek növényi szálakból állnak, és lehetővé teszik a bőr számára a légzést.

A fő nyersanyag a tanúsított finn erdőkből származó cellulóz, amelyet 100%-os tiszta oxigénnel fehérítenek, klór használata nélkül - és így dioxinok (mérgező vegyületek) nélkül, amelyekkel a baba bőre nem érintkezhet. Ez jelenleg a legbiztonságosabb és leginkább környezetbarát megoldás a baba bőre és a környezet számára.

Egy másik jelentős különbség a hagyományos pelenkák gyártásához képest a gyártási hulladék kezelése - a Muumi Baby gyártása során nem keletkezik hulladék. Emellett gyártási folyamatuk kizárólag megújuló energiát használ, amely nem bocsát ki károsanyag-kibocsátást. Tehát minden vagy újrahasznosításra kerül, vagy visszaalakul energiává. A Muumi Baby hosszú távon és fenntarthatóan gondolkodik, hiszen termékeik használói bolygónk legfiatalabb lakói.

Büszkék arra, hogy piacra dobták az első 100%-ban szén-dioxid-semleges ökopelenkákat.

És miért kell az ÖKO pelenkákhoz nyúlni?

A fent említett okok mellett számos egyéb előnye is van. Az irritáció, az ekcéma, az allergia és más egészségügyi problémák kockázatának minimalizálásától kezdve az előnyökig és a környezetbarátságig.

A Muumi Baby hipoallergén ÖKO pelenkák esetében a környezeti felelősségvállalás mellett az is az egyik legfontosabb szempont, hogy gyengédek legyenek a kicsik bőréhez. Ezért a legérzékenyebb bőrű babáknak is ajánljuk őket. Ráadásul a megszerzett tanúsítványok nemcsak a termékek minőségéről, hanem a vállalat értékeiről is beszélnek. Ezért ez a legjobb választás a babák számára.

A Muumi Baby hipoallergén ÖKO pelenkák tanúsítása

HU_Muumi_ikonky_892x480